HELLO KITTY

Ik heb een plaatje genomen van Hello Kitty, je mag deze  opslaan op je eigen computer of je mag er zelf eentje uitzoeken.

Oké, laten we beginnen.

 1. Open een nieuwe afbeelding, transparant, 300x300 pixels. Op deze afbeelding zet je je plaatje/tube naar keuze.
 2. We hebben meerdere afbeeldingen nodig om een animatie te maken. Om die te krijgen toets je twee keer shft-D in. Nu zie je drie keer je afbeelding.
 3. Ga je naar je LassoDeze zet je op “Vrije hand” met anti-alias aangevinkt en doezelen op 0.
 4. Met de lasso gaan we het armpje met de toverstaf selecteren.
 5. Bewerken, kopiëren. Weer naar Bewerken en dan plakken als nieuwe selectie. Je ziet nu een kopie van het toverstafje vastgekleefd aan je cursor, deze zet je net iets boven je toverstafje van het plaatje. Niet te veel, want anders zie je het onderste toverstafje. Selectie, niets selecteren. (Gebeurt dit wel, dan moet je het onderste toverstafje bijgummen.) Hetzelfde doen we met het andere toverstafje van het kleine konijntje. Let op!! Als jij niet kunt plakken als nieuwe selectie, kies dan voor Plakken als nieuwe laag. Je plaatje heeft nu een extra laag gekregen, en deze moet je zichtbaar samenvoegen, VOORDAT je gaat opslaan. Dat doe je als volgt: Lagen, samenvoegen, Zichtbaar samenvoegen. Nu pas kun je het plaatje opslaan. Zou je dit vergeten, dan gaat je plaatje knipperen als in Animation Shop er een animatie van maken.
  Nu gaan we het plaatje opslaan. We doen dit als psp-bestand. (Bestand, opslaan als…. en via opslaan als.. zoek je naar PSP Image) Noem het plaatje 1.
 6. Activeer plaatje 2. Het is leuk om de oogjes te laten knipperen. We gaan met het lassootje een stukje boven het oog (in dezelfde kleur) selecteren, en vervolgens, bewerken, kopiëren, plakken als nieuwe selectie, en dan zetten we het stukje op het oog. Het andere oogje doe je net zo. Selectie opheffen. We slaan ook dit plaatje op als psp-bestand. Noem het plaatje 2.
 7. Activeer nu het derde plaatje. We gaan het hoofdje laten bewegen. Selecteer het hoofdje, Bewerken, kopiëren, Bewerken, plakken als nieuwe selectie, plaats het hoofdje precies op het onderste hoofdje. Nu klik je op de vervormer. Dat is de D-toets of de K-toets op je toetsenbord.
 8. In het midden zie je een rondje met daarbuiten een vierkantje. Ga met je cursor op het rechter vierkantje staan. Nu verschijnen er twee pijltjes. De een wijst omhoog en de ander naar omlaag. Je kunt nu het hoofdje iets naar rechts laten of naar links buigen. Ik heb voor
  het laatste gekozen (cursor omhoog). Wanneer je tevreden bent, klik dan op de A van je toetsenbord. Selectie opheffen. Dit plaatje ook opslaan als psp image. Noem het plaatje 3.
 9. We doen hetzelfde met het kleine poppetje. We zijn bijna klaar!
 10. Nu gaan we de animatie maken. Ga naar Animation Shop en open Wizard Animation. Stel de tijd in op 40-50. Net wat je zelf mooi vindt. Ik heb de tijd ingesteld op 40.
 11. En dit is dan het resultaat!!

 

Print Friendly, PDF & Email