Brush maken

In deze les gaan we een brush maken van een plaatje/foto, maar je kunt natuurlijk ook een tube nemen. Als je voor een plaatje/foto kiest, dan heb je een masker nodig, om de randen van het plaatje mooi weg te werken. Het masker kun je vinden bij bestanden op de club, en zet hem in de map Maskers van PSP. Als je een tube gebruikt, dan heb je het masker niet nodig,en kun je dit gedeelte van de les overslaan.

  1. Open een plaatje/tube in psp. Ik heb voor deze les een foto genomen van èèn van onze collies. Foto’s zijn nogal groot, dus verklein ik hem eerst, naar 500 pixels breed. Je kunt een brush zo groot maken als je wilt, maar zelf vind ik dit formaat of kleiner, het mooist.
  2. ndien de laag een achtergrondlaag is (en dat is het bij een plaatje of foto), dan moet je er eerst een rasterlaag van maken. En dat doen we als volgt: Lagen, omzetten in rasterlaag.
  3. Zoals ik al zei, heb je voor een plaatje of foto een masker nodig. Deze gaan we nu toepassen. Ga naar Lagen, Masker laden/opslaan, Masker laden vanaf schijf… En zoek je nu 20/20 masker op. Klik op OK.
  4. Zoals je ziet is de achtergrond mooi vervaagd, en zie je geen randen van de foto zelf. Nu moeten we nog wel het masker uit het plaatje halen, dat doen we door de lagen, groep samen voegen.
  5. Als we dit opslaan als brush zijn we bijna klaar! Het opslaan gaat als volgt:
  6.  Activeer de brush. En klik dan op het zwarte driehoekje zodat je alle brushes ziet die je in psp hebt.
  7. Dan opent dit schermpje. Hierin zie je alle brushes die je hebt. Om deze brush op te slaan moet je klikken op het penseeltje.
  8. Je ziet dan dit schermpje komen, en hierin kun je je brush een naam geven. Zet er ook in dat JIJ de brush gemaakt hebt. Klik op OK, en je brush is opgeslagen!
  9. Sluit het plaatje met de foto, en open een nieuwe afbeelding. Zoek de brush op die je net gemaakt hebt, en stempel het met de airbrush op je afbeelding. Het komt er dan uit te zien als onderstaand plaatje van onze Scott.

Heel veel plezier met deze les, en ik hoop dat je hele mooie brushes gaat maken!

Print Friendly, PDF & Email