Voor de les kun je mijn glitter gebruiken. Rechtermuisknop, Opslaan als… en zet hem ergens neer waar je hem ook terug kunt vinden ;-).

 1. Open Animation Shop. Ga naar het gele envelopje
  en klik hierop. Zoek nu de glitters. Je ziet nu drie plaatjes.  Het kunnen er ook b.v vijf zijn, maar meestal zijn het er drie. Nu klik je de eerste aan. Deze heeft een rood/blauwe rand.
  Bestand, Frames exporteren, plaatjespenseel.Dan zie je dit schermpje. Geeft de tube de naam plaatje1.  
 2. Activeer het middelste frampje van de glitter (je kunt dat makkelijk doen, door met de pijltjestoets van je toetsenbord te werken), en herhaal bovenste stap. Geef deze tube de naam plaatje2, en de derde uiteraard plaatje 3 ;-).
 3. Ga naar PSP, en open alle drie de tubes (plaatjespenseel) die je net gemaakt hebt. Zet ze even onderin beeld, door op het minnetje te klikken.
 4. Open een nieuwe afbeelding 400 x 400. Wat overblijft halen we later wel weg. Ga naar de teksttool (A) en zoek een mooie, sierlijke, maar niet te dunne lettertype op. Maken als… zwevend.
 5.  Zorg dat de letters geselecteerd blijven. Lagen, Dupliceren. Herhaal dit nog een keer. Je hebt nu 3 lagen. Zet laag 2 en 3 op slot. Activeer laag 1.
 6. Zoek bij de Patronen (materialen) naar de glitters. Zorg ervoor dat het eerste plaatje actief is (heeft een blauwe rand ipv een grijze) Giet de letters vol met het emmertje. Afstemming modus van het emmertje: Geen Zet laag 1 op slot in het lagen pallet en open laag 2. (activeer laag 2).
  In de patronenpallet, moet je het tweede glitterplaatje aanklikken en de tekst vullen met dit patroon.
  Zet laag 2 op slot en open laag 3 (vergeet niet om ook deze laag te activeren anders wordt hij niet gevuld). Vul de tekst met het patroon van plaatje 3.
  Open alle lagen, en sla het op als…. psp image. Noem het “glitter”.
 7. Nu terug naar Animation Shop.
  Open plaatje “glitter”. Je kunt het overtollige ‘uitsnijden”  Selecteer het plaatje, en klik erin. Alles wat eromheen zit is nu weg, en je plaatje heeft nu de juiste afmeting. Om de animatie te bekijken, voordat je verder gaat, moet je het knopje “Animatie Bekijken” indrukken die rechts bovenin staat. Naast het “help” knopje. Wanneer je tevreden bent, sla je de glitter tekst op, zodat het een gifje wordt ipv een psp image.
 8. Je kunt dit ook doen met bv een tube of een plaatje. Je moet dan de stukken selecteren met het lassotje wat je wilt laten glitteren. Het is even priegelwerk maar het resultaat is heel mooi!Veel plezier met dit glitterlesje!

Print Friendly, PDF & Email