In dit lesje ga ik proberen (!) uit te leggen hoe je een filter kunt installeren in Paint Shop Pro, want die mooie creaties maak je vaak met behulp van die schitterende filters.(of te wel Plugins).

Je hebt 10 DLL bestanden nodig om de filters te kunnen laten functioneren. Je vindt ze bij bestanden op de club. Zet ze in de map  C:WINDOW/system32.  Heb je  Windows 7, 64 bits, dan doe je de dll’s in de map SYSWOW64.*

Wanneer je Paint Shop Pro gedownload hebt (trail versie of de”echte”) moet je nog een pad maken naar de insteekfilters, zodat Paint Shop Pro weet waar het de filters kan vinden. Dit houdt dus ook in dat je de map met filters overal kunt neerzetten. Dit is handig te weten, wanneer je bv niet genoeg ruimte meer hebt op de C-Schijf, kun je dus de filters gerust op een andere plaats zetten waar je meer ruimte ( MB’s) hebt. Wel onthouden waar je de map neerzet dus!!! 😉

  1. Maak eerst een mapje aan, op je harde schijf, en noem deze insteekfilters.
  2. Open Paint Shop Pro, en ga naar Bestand
  3. Ga naar Voorkeuren, en klik dan op Bestandslocaties... . Hier kun je de pad invoegen die leid naar de map met insteekfilters.
  4. Links bovenin zie je het tabje “insteekfilters”. Klik deze aan, en via  Toevoegen, zoek je de map op, die je net hebt aangemaakt. Klik op OK. en je bent klaar!! Je kunt dus meerdere mappen met filters maken, als je ze maar via bestandslokatie toewijst aan psp.
  5. Nou zeg nou zelf, zo moeilijk was dat toch niet??
  6. Download hier dan alvast je eerst insteekfilter. Zet de filter in het map “insteekfilters”.

 

Print Friendly, PDF & Email