Kleurplaat

In dit lesje ga ik proberen uit te leggen hoe je een kleurplaat kunt inkleuren met Paint Shop Pro. Je hebt een leuke kleurplaat nodig, Paint Shop Pro en een goed humeur ;-). Als alles aanwezig is gaan we beginnen!
Open je kleurplaat in Paint Shop Pro, en dupliceren het. (Shift-D) Op deze manier kun je je kleurplaat nog een keer gebruiken. Ik heb deze kleurplaat gekozen. (Tipje: als je geen kleuren meer ziet, op je kleurenpallet, ga dan naar Afbeelding, kleurdiepte uitbreiden, 16 miljoen kleuren, 24 bits)

Voordat je kunt gaan kleuren, moet je er eerst zeker van zijn dat alle lijnen dicht zijn. Je kunt met je vergrootglasof met je rolletje in de muis, je kleurplaat vergroten, om zo te bekijken of alle lijnen gesloten zijn. Als de lijnen namelijk niet gesloten zijn, lopen de walking ants (die zwart/witte lijntjes die je ziet, nadat je je toverstafje hebt gebruikt) buiten het gedeelte die je wilt selecteren.

Ga nu naar je penseeltjeen trek een zwarte lijn. Wel eerst de kleur op zwart zetten ;-). Je kunt bij voorinstelling een vorm nemen die je nodig hebt.

Zo, als alle gaten dicht zijn, kunnen we gaan beginnen met het inkleuren, Daarvoor gebruiken we het toverstafjeen het vulemmertjeSelecteer met je toverstafje een gedeelte die je wilt inkleuren. Wil je meerdere delen dezelfde kleur geven, dan klik je eerst met je toverstafje in een gedeelte, en daarna houd je de shift toets ingedrukt, en selecteer je de andere delen. Of zet de Afstemmingmodus op GEEN. Nu kun je met je vulemmertje in èèn keer die delen inkleuren. Probeer maar eens.

Ik heb nu de kikker ingekleurd, dat was niet zo moeilijk! Nu gaan we de rest van de kleurplaat op dezelfde manier inkleuren. Probeer eens een filter te gebruiken, of een ander effect toe te passen, zoals een “3-D effect- Afschuining naar binnen”.

Soms lukt het niet helemaal om een stukje precies geselecteerd te krijgen. Dan kun je het lassotje gebruiken, om dat stukje te selecteren. Zet je lassotje op Vrije selectie, of zet de tolerantie van je toverstokje op bv 10.

Dit is mijn resultaat!!

Print Friendly, PDF & Email