We gaan snel en simpel een naam bij een animatie zetten.

Dat doen we in Animation Shop, maar eerst zoeken we een animatie (een bewegend plaatje). Ik heb bovenstaand plaatje genomen.

Klik op het gele “envelopje” in Animatie shop, en zoek je animatie op. Je ziet nu twee of meerdere plaatjes. (voor het gemak noemen wij Animatie shop ook wel A.S.)
Nu gaan we alle frames selecteren. Dat doe je door naar “Bewerken” te gaan, en dan zie je helemaal onderin “alles selecteren”. Wanneer je daarop geklikt hebt, zie je dat elk frame, van je animatie, een blauwe rand heeft gekregen.

Wanneer alle frames blauw zijn, klik je op “Herhaald Plakken”.

We hebben nu alle voorbereidende werkzaamheden gedaan. Het is tijd om de naam erbij te zetten. Ga naar “Bestand” en dan naar
“Nieuw…”. Er opent zich een nieuwe afbeelding waarop we een naam gaan zetten. Een klein tipje tussen door. Ga met je pipet op een kleur van je afbeelding staan, nu krijgt je naam een kleur uit je afbeelding. Of twee kleuren dat is ook leuk. (linkermuisknop is de bovenste kleur, en rechtermuisknop de onderste). Nu klik je op de grote “A”, en zoek een mooi lettertype uit. Ik heb “Diploma” genomen, grootte 28. Ga naar “Bewerken” en dan naar “kopiëren”.

Ga weer naar “Bewerken” en nu naar “Plakken…In geselecteerd frame” .
Ga in het eerste plaatje staan van de animatie staan, en klik. Je ziet nu je naam verschijnen. Zet het, in het eerste plaatje op de juiste plaats, en je ziet dat je naam ook in de andere plaatjes komt te staan.

Ik heb mijn naam er nog een keer ingezet, met een andere kleur.

Om de animatie te zien, ga je naar “Animatie Bekijken” en wanneer je tevreden bent, sluit je de animatie af, en klik “Ja” om de wijzigingen op te slaan.

Nu ben je klaar, en heb je snel en simpel je naam bij een animatie gezet. Dit lesje kun je ook gebruiken wanneer je b.v. vergeten bent je watermerk in je creatie te zetten. Het is belangrijk dat je dit lesje begrijpt, want je zult het nog vaker tegenkomen, in andere animatie lesjes.

Print Friendly, PDF & Email