Maskers

In dit lesje gaan we met een masker werken. Je kunt heel eenvoudig een mooi resultaat krijgen. Laten we snel beginnen. Hier vind je diverse maskers (je mag er zelf eentje uitzoeken) en je mag je eigen plaatje gebruiken. Zet het masker in je map maskers van psp (mijn documenten/mijn psp bestanden/maskers of mijn documenten/my psp files/masks. En het plaatje kun je overal neerzetten. (voor psp x5 en hoger C:\Users\Claudia\Documents\Corel PaintShop Pro\15.0\Masks)

 1. Open een  afbeelding. Je mag zelf een plaatje uitzoeken. Altijd het originele plaatje kopiëren, zodat je die behoudt mocht er iets mis gaan. Shift-D. Het originele plaatje kun je sluiten.
 2. Ga naar lagen en voeg een nieuw rasterlaag toe aan je afbeelding. Klik vervolgens op het kleurenpallet en zoek bij Patroon naar de goud patroon.
 3. Vul je afbeelding geheel met dit goudpatroon. Je originele afbeelding is verdwenen, maar geen paniek, die komt zo meteen weer terug.
 4. Ga naar Lagen Masker laden/opslaan masker laden vanaf schijf.
  Kies nu de Celtic Masker.
  Druk op Laden.
 5. Lagen, samenvoegen. Groep samenvoegen.
 6. Effecten- 3D effect- afschuining naar binnen en deze afschuining afschuining
 7. Lagen-Alle lagen samenvoegen.
 8. En klaar is je afbeelding met masker.

Er is nog een tweede manier om een masker te gebruiken. Stel je wilt het masker maar 1 keer gebruiken, dan hoef je hem niet op te slaan in de masker mapje maar dan open je hem in psp. Als je het wilt gebruiken dan ga je naar Lagen, Nieuw Masker laag, Uit afbeelding. In het bronvenster ga je op zoek naar je masker, en dan op OK klikken. 

Vergeet niet dat je voor les 10 zowel het maskerlesje moet posten alswel het Insteekfilter lesje.

Succes!

Print Friendly, PDF & Email