Tag Claudia

Hallo, leuk dat je even bij deze les komt kijken. Ik heb deze les geschreven voor mensen die nog niet zolang met psp bezig zijn,maar die wel alle gereedschappen kennen. Ken je deze nog niet, kijk dan eerst even hier.

Laten we gauw beginnen met het openen van een nieuwe afbeelding 300 x 300 pixels. Voeg een nieuw laag toe. (Lagen, nieuw rasterlaag toevoegen). Zet op deze laag (laag 2) een leuke tube. Voeg eventueel een slagschaduw toe. (Effecten, 3-De effecten, slagschaduw toevoegen) Kijk maar even wat je mooi vind passen bij jouw tube.

Voeg weer een nieuwe rasterlaag (laag 3) toe, en zet hier de tekst op, bijvoorbeeld jouw naam.  Als je met een nieuwe psp versie werkt, dan kun je de tekst op de laag van de tube zetten, (je hoeft dus geen nieuwe laag aan te maken eerst), type de tekst en klik op OK. De laag met de tekst komt dan als VECTOR laag. Klik nu met je rechtermuisknop in het lagen pallet op die laag, en kies voor omzetten in rasterlaag.

Kies vanuit je tube, met de pipet, twee lichte kleuren. Zet de kleuren op Verloop. Activeer laag 1 en vul deze laag met een verloop. In deze les maakt het niet uit welk verloop je neemt, want het gaat erom dat je leert hoe je deze animatie moet maken.

Dan heb je nu een afbeelding met drie lagen, waarop een (verloop) kleur staat, een tube en een tekst.

Activeer laag 3, de laag met de tekst . Kopieer (Shift_D) nu net zo vaak, als dat je letters hebt + 1 extra. Mijn plaatje bestaat uit 4 letters, dus kopieer ik 4 keer. Dit is 1 teveel, maar dat klopt wel want we beginnen met een blanco plaatje.

  • Pak het eerste plaatje en verwijder de laag met de tekst. Lagen, samenvoegen, alle lagen samenvoegen. Sla dit plaatje op alsnr  1, en sluit dit plaatje. (Je mag het ook met een minnetje onder in beeld zetten, maar je hebt hem niet meer nodig)
  • Pak plaatje twee, en gum van de tekst laag alles weg behalve de eerste letter. In mijn geval de H. Lagen samenvoegen, alle lagen samenvoegen. Sla dit plaatje op als nr  2. en sluit ook dit plaatje.
  • Pak plaatje drie en gum de tekst weg behalve de eerste 2 letters. In mijn geval HA. Lagen samenvoegen, alle lagen samenvoegen. Sla dit plaatje op als nr 3 en sluit dit plaatje.
  • Pak plaatje vier en gum de tekst weg behalve de eerste 3 letters. In  mijn geval HAL. Lagen samenvoegen, alle lagen samenvoegen. Sla dit plaatje op als nr 4 en  sluit dit plaatje.
  • Ga zo door totdat je alle letters hebt gehad. Bij het laatste plaatje hoef je dus niets weg te gummen. Hier kun je meteen alle lagen samenvoegen en opslaan als nr…..

Dan zijn we nu toegekomen aan het punt, dat we er een animatie van gaan maken!

  • Open Animation Shop
  • Bestand, wizard animatie

Als je dit allemaal gedaan hebt, dan kun je het plaatje opslaan als  les ….. (bestand, opslaan als… en dan geef je het de naam van de les) Je kan ook nog even bekijken of de animatie goed gaat, door op “animatie bekijken” te klikken Knipsel4

Heel veel succes met de les!!
Print Friendly, PDF & Email